Kan hundar äta kalkonbacon?

En bit bacon skulle är väldigt gott till frukost! En god kopp ångande varmt kaffe med några bitar kalkonbacon skulle vara trevligt och kommer att ge dig allt du behöver för en annan hektisk dag på kontoret. Kombinera din bacon med några ägg och rostat bröd, och du har en himmelskt god frukost varje morgon!

Kan Hundar Äta Kalkonbacon
Kan Hundar Äta Kalkonbacon

Kan hundar ha kalkonbacon? Är det ok att ge hunden några skivor? Kan jag slänga till hunden några skivor utan att få dåligt samvete? Det finns en pågående debatt om huruvida några skivor bacon är okej för din hund eller ej. Jag letar alltid efter de bästa godsakerna som kan få hunden att hålla sig frisk och i form. Så jag ska ge dig all information jag har på området.

Kan man ge hundar kalkonbacon?

Naturligtvis kan hunden få kalkonbacon. Kalkonbacon är ett bra alternativ för hundar. Se bara till att välja har låg natriumhalt. Kalkonbacon ger din hund sitt välbehövliga protein för att hjälpa din hund att få energiboost och några viktiga fettsyror som den behöver för att hålla sig frisk och få en glänsande päls.

Kalkon är ett bra foderalternativ för din hunds näringsintag. Men eftersom kalkonbacon är remsor av bacon, måste du se till att inte ger den så mycket eftersom bacon ofta har massa tillsatser. Även den låga natrium varianten har tillsatser, så se till att din hund inte får i sig en stor mängd av dem.

Som vi alla vet är hundägare för det mesta benägna att skämma bort sina fyrfota vänner med läckra godsaker. Men tyvärr är mycket av den mat som vi konsumerar är inte riktigt lämplig för hundar. Om vi ger dem för mycket kan vi äventyra hundens hälsa. Men kalkonbacon kan man ge dem, om man inte ger så mycket.

Men hur mycket kalkonbacon är säkert att ge sin hund?

Bara för att kalkonbacon är ett säkert alternativ och giftfritt för din hund, betyder det inte att du behöver uppfylla hundens alla önskningar. Jämfört med vanliga bacon, har kalkonbacon betydligt lägre fettinnehåll, vilket gör det till ett hälsosammare alternativ, men det är inte en anledning att ge din hund hur mycket kalkonbacon som helst.

För att göra dig uppmärksam på att det kan vara ett potentiellt hälsoproblem för din hund så vill jag bara säga var försiktig när du ger något till din hund. Begränsa hundens intag av kalkonbacon till en bit eller två vid speciella tillfällen. Det är rätt uppfattat, en skiva eller två vid speciella tillfällen men inte varje dag.

Kalkonbacon har en betydande mängd natrium, fett och vissa sockerarter. Fett och socker, som vi känner till det, fungerar inte bra med hundar – kalkonbacon, när det ges ofta och i stora mängder, kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Natrium eller salt med vissa nitrater som finns i kalkonbacon kan orsaka uppblåsthet hos hundar.

Ibland ser vi uppblåsthet som inget särskilt komplicerat, men låt det inte lura dig. Bluecross.org  säger att uppblåsthet är ett livshotande medicinskt tillstånd som djurläkare behandlar. Du kanske tror att det bara handlar om magen, men det kan leda till chock när det inte behandlas. Bluecross rapporterade att det mellan åren 2013-2017 opererade 14 hundar för uppblåsthet.

Hundar lider mycket när de upplever uppblåsthet. Som hundägare är det du som har ansvar se till att det du ger din hund inte leder till något livshotande. Din hund äter förmodligen nästan allt du matar den med (utom möjligen paprika). Den kommer inte att ha några reservationer när någon den litar på ger honom något. Så var försiktig.

Pankreatit är en annan sak du måste titta på när du ger dina hundar alldeles för mycket kalkonbacon. Vi vet att pankreatit kan vara dödligt. Din hunds tarm kan inte hantera så mycket natrium och fett som finns i kalkonbacon. Med detta sagt vill vi påminna dig om att kalkonbacon inte är ett livsmedelsersättning, utan bara en hundgodis.

Hur ser du till att din hund bara äter rätt mängd kalkonbacon?

Okej, låt oss vara helt ärliga med det. För det mesta ger vi vår hund mer än den verkligen förtjänar. Men i det här fallet måste man bestämma sig och tänka efter före. Kalkonbacon är verkligen bara en godsak som den ska ha lite av och vid sällsynta tillfällen.

Stora hundar klarar en bit kalkonbacon mycket bra, medan en mindre baconbitar är perfekt för mindre hundar. Du måste se till att du tillagar kalkonbaconet ordentligt innan du matar dina hundar. Mata dem inte med rå bacon eftersom du riskerar att de drabbas av bakterieinfektioner.

Stekt mat är en potentiell hälsorisk för hundar. Du kan strö lite kalkonbacon ovanpå din hunds middag. Det är därför du bara behöver några skivor av det vid speciella tillfällen. Kom bara ihåg, ge alltid kalkonbacon som godis och inte en vanlig matvara så kommer din hund att klara av det.

Important things to consider

Var noga med att hälla av fettet från baconen eftersom olja inte är bra för hundar. Målet är ju att hunden ska hålla sig frisk och leva länge tillsammans med familjen. Så, skäm inte bort för mycket eftersom det skulle vara katastrofalt.

Kom alltid ihåg att hundar är människans bästa vänner, gör ingenting som kommer att sätta din bästa väns liv i fara. Som jag sa för ett tag sedan att din hund skulle äta allt du matar den med. Den kommer inte fråga dig om godsaken ligger inom hans/hennes kaloriintervall. Hunden litar på dig av hela sitt hjärta, och det är vad vänner gör.

Vi tackar dig för att du valde oss som din pålitliga vän för att du har de bästa sunda råden för din hund. Håll utkik efter fler tips om hur du får din hund att leva friskare och gladare. Lycka till!

Kan hundar äta kalkonbacon?
Rulla till toppen