Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Uppfödare

Goldendoodles breeders in the US

De flesta som valde att hämta sina valpar från en uppfödare undrar ofta hur man kommer i kontakt med bra uppfödare och vad man ska titta på för att se att det är en ansvarsfull uppfödare. Det finns också en oro för att råka ut för valpfabriker och tvivelaktiga avelsmetoder. Så hur vet du att uppfödaren du kontaktar är ett bra val för dig?

Börja med att lära dig om de olika uppfödarna från pålitliga källor. När du har kontaktat uppfödaren ska du besöka dem och vara på din vakt efter tecken på felbehandling. Granska uppfödaren du gör är det bästa möjliga för just dig!

Denna artikel kommer att presentera dig för några olika Goldendoodles-uppfödare i Sverige och ge dig en länkar över ansedda uppfödare. I artikeln kommer du också in på några tips och tricks som hjälper dig att välja den perfekta valpen i kullen. Det kommer också att lära dig vad du ska se upp för när du kontrollerar om uppfödaren är ett bra val.

uppfödare av goodendoodles
Hur hittar man uppfödare av goodendoodles?

När vi letade efter en valp sökte vi efter en korsning med pudlel och hade inte riktigt bestämt oss för att det skulle bli just en gooldendoodle. Så här hittar du förslag på lite fler raser också, som kanske kan vara av intresse för dig också.

Goldendoodles

Här är de uppfödare av Goldendoodles som jag hittat i Sverige:

Amina & Ludde goldendoodle Här har jag lyckats hitta uppfödarens facebooksida men inte mer information än så. De har gooldendoodles med vit päls.

Ekbackensgoldendoodle  en liten familjär uppfödning av goldendoodles i Västerås. Ekbackens goldendoodles föder upp hundar enligt devisen att avla på hälsotestade och mentalt stabila individer vars valpar blir glada & harmoniska familjemedlemmar. Hundarna mår bra av både fysisk och mental stimulans och därför är berikning för hundarna en ledstjärna i uppfödningen. Inga valpar på gång just nu.

Frostnäbbens goldendoodle bedriver avel av goldendoodles i hemmiljö. De finns utanför Göteborg. Deras hundar har färgerna crème, aprikos och rött.

Gullvivans gyllene jyckar Uppfödare av Goldendoodle i liten skala.

Kullas goldendoodle Här har jag inte hittat någon information om uppfödaren mer än deras Facebooksida. De har doodlar som är vita i färgen.

Prästkvarns Goldendoodle Mamman är Frostnäbbens Fanny, född 3/6 2018. Hon har på alla sätt uppfyllt våra förhoppningar vad gäller sällskapshund. Hon har gått valpkurs, spårkurser, lydnad, nosework, trick, balans och ”do as I do”. Allt har hon tyckt varit roligt och klarat galant. Hon är utbildad vårdhund i Svenska pedagoghundsinstitutet under ledning av Gunilla Backman. Hon är en ”släthårig” goldendoodle, vilket betyder att hon inte behöver klippas och därför fäller, om än minimalt. Hon är röntgad i höfter och armbågar samt ögonlyst. Allt utan anmärkning. Hon är ca 55 cm hög och väger runt 16 kg (när hon inte är dräktig).

Vi hittade vår valp på Blocket.se. Jag hade satt upp en bevakning där på Goldendoodles och när vi fick syn på annonsen så mailade jag och min sambo fick sätta sig och försöka ringa. Uppfödaren sa att det hade ringt konstant och att hela kullen var tingad på en timme. Vi hade tur som kom fram på telefonen över huvud taget. Det var den första kullen vår uppfödare tog på sin hund och de har varken någon Facebooksida eller hemsida för att marknadsföra sig. Jag tänker att det finns säkert fler som gör samma sak och bara lägger ut annonser när de har en kull. Så håll utkik på blocket också ifall det dyker upp valpannonser där!

Har du tips på fler uppfödare maila gärna till mig så för jag in dem här på listan!

Hur väljer man en bra uppfödare?

Att välja en uppfödare är en stressfylld uppgift för alla potentiella valpköpare, särskilt om de ska skaffa sin första hund. Att hitta en bra och ansvarsfull uppfödare är viktigt eftersom betyder att du får en frisk hund. Välrenommerade uppfödare kommer vanligtvis att hålla kontakten med valpköparna för att se till att de tas om hand på rätt sätt och finns tillgängliga för att svara på frågor och så. Men det finns tecken som du bör se upp med när du letar uppfödare.

Det kan vara lite överväldigande när du börjar leta efter uppfödare och de flesta inte vet var de ska börja. Detta steg bör göras i detalj, vilket innebär att denna process tar lite tid. Till att börja med kan du kontakta den lokala veterinären. Alla respektabla uppfödare har ett bra förhållande med veterinären på grund av täta besök. Om det finns en hundutställning i närheten kan det också vara en bra idé att besöka den och prata med de uppfödare som tävlar där. Viktigast är att den bästa reklamen för en bra uppfödare är deras kunder. Om du träffar ägarna till en goldendoodle så kommer de att rekommendera en bra uppfödare.

Se till att besöka uppfödaren och kommunicera med dem innan du faktiskt bestämmer dig för en hund från dem. Vid ett besök kommer du att upptäcka vilken typ av uppfödare som är. Kända uppfödare kommer ofta bjuda in dig och låta dig leka med deras hundar, så om någon vägrar att träffa dig på deras premiss är de förmodligen inte en bra uppfödare.

När du kommer dit, var uppmärksam på de förhållanden som hundarna lever i. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för valpar att leka och röra sig runt. Hundens beteende är också mycket viktigt när du väljer uppfödare. Hur ser samspelet ut mellan hundarna och uppfödarna? När hundarna vistas tillsammans med uppfödaren bör de vara bekväma och inte visa tecken på någon rädsla. De ska vara utåtriktade och inte bli rädda för dig.

Du bör också se till att du inte har att göra med en valpfabrik. Det vanligaste tecknet på en valpfabrik är en stor mängd olika valparaser. Ansedda uppfödare tar sällan fler än två raser och kommer inte att ta kullar oftare än vad veterinären rekommenderar.

Ansedda uppfödare kommer att vara öppna för alla frågor du har om rasen. Deras kunskap borde vara omfattande eftersom de flesta uppfödare bara hanterar en ras. Detta inkluderar fakta som potentiell storlek, temperament, träningskrav, ärftliga hälsoproblem och alla speciella behov som hunden kan ha. Även om uppfödarna inte vet svaret själva, kommer de förmodligen att kunna peka dig på någon som vet.

Uppfödare kommer vanligtvis att uppmuntra dig att träffa föräldrarna till den hund du vill ha. Detta är viktigt eftersom det ger dig en första bild av hur din hund kommer vara som vuxen. Om du frågar kommer de förmodligen att ge dig information om sina andra hundar och kanske till och med presentera dig för familjer som köpt valp tidigare. En ansvarsfull uppfödare kommer att fråga dig om din förmåga och livsstil för att se till att du tar hand om hunden på ett bra sätt.

En bra uppfödare kommer också att börja medicinsk vård så snart valparna är födda. Detta inkluderar den första veterinärbesiktningen och den första vaccinationen. När du väl har fått valpen ska uppfödaren ge dig eventuellt befintliga papper om medicinsk vård. Utöver denna dokumentation av stamtavla och registreringspapper i ditt namn.

Hur väljer du ut en valp?

När du väl har träffat valpkullen finns det några steg du bör ta för att avgöra vilken valp från kullen som är den perfekta matchningen för dig. Det första steget du bör ta är att besöka uppfödaren när valparna är födda. Se till att detta inte är den första kullen från dessa föräldrar. Helst bör du sikta på den tredje kullen eftersom detta kommer att visa att föräldrarna kan producera friska valpar. Var noga med att vara uppmärksam på mamman och se till att hon är frisk eftersom hon är den som påverkar valparnas hälsa mest.

För att se till att din valp har den personlighet som passar dig bäst, prata med uppfödaren. Om de är erfarna borde de kunna visa dig vilken som passar dig bäst, beroende på din livsstil och personlighet hos valparna från kullen. Detta samtal bör också beröra de potentiella hälsoproblem som kommer med Goldendoodles. Vid denna tidpunkt ska uppfödaren berätta om eventuella problem som specifikt rör valpen du vill få.

Interagera med valpen så att du kan vara säker på att valpen du vill få är social. När du väl har introducerats för valparna ska de komma upp på dina fötter och nypa i dina skosnören eller klättra i knät. De egenskaper du letar efter lekfullhet, vänlighet och nyfikenhet. Du bör undvika valpar som är alltför dominerande mot kullkamrater eller är för blyga.

Du bör också kontrollera några fysiska egenskaper hos valpen du vill ha. Se till att din valp inte är för fet eller för mager. Kontrollera pälsen för att se till att den är snygg och inte torkad eftersom det kan indikera undernäring. Förbered ett syn- och hörselprov för att se om din valp reagerar ordentligt. Efter detta kort kontrollera ögon, öron, tandkött och tänder. Andra saker du bör kontrollera är andning, gång och hur valpen styr käken.

Om du inte hittar en goldendoodlevalp kanske även någon av följande hundraser kan vara intressant för dig, efter som de liknar goldendoodles.

Uppfödare av labradoodles

Hööks labradoodle

Sparvens labradoodle

Smedstorpet

Landa Labradoodle

Brummas labradoodle

Humlamadens Labradoodle

Höjdpunktens labradoodle

Kira’s Australian Labradoodles

Matsagårds Labradoodle

Norrlands Labradoodle

Northen Light Labradoodle

Ostkustens Labradoodle

Oxiekullar Labradoodles

Sjötunas labradoodle

Stjärnebergs labradoodle

Stora Juleboda

Tassens Labradoodle

Uppfödare av cockerpoo

Ryaåsens Kennel

Cockerpoo 4 you

Familjen Cockerpoo

Lyngas Cockerpoo

Uppfödare
Rulla till toppen