Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Vilken utrustning behövs till en valp?

Vilken utrustning behöver en valp

När du skaffar en valp tar du ett av de bästa besluten i ditt liv eftersom du i princip välkomnar en ny familjemedlem till ditt hushåll. Men precis som när du förbereder dig för en ny bebis måste du också förbereda dig för en valp. Så vilken utrustning behöver en valp om du planerar att få en?

Det finns många olika utrustningsdelar som du behöver förbereda när du skaffar en valp. Du behöver skaffa till exempel en säng, skålar, leksaker, mat och annan liknande utrustning beroende på din hunds behov och din livsstil.

Att bli husse eller matte för första gången är aldrig lätt eftersom det finns många saker du behöver till valpen och det finns saker du behöver lära dig också. Men lyckligtvis så hittar du en sammanfattning här, så att det blir lättare för dig att veta vad din valp behöver ha innan du ens tar hem den för första gången.

Vilken utrustning behöver en valp
Vilken utrustning behöver en valp?

VÄSENTLIG UTRUSTNING DIN VALP BEHÖVER

Valphage eller bur

När du tar en valp hem för första gången kommer det att vara ganska vanligt att du märker att din valp inte känner sig trygg och säker i sitt nya hem. När allt kommer omkring har den levt hela sitt liv med resten av sina syskon i ett helt annat hem. Din valp kommer känna sig trygg och säker först när den har fåt tid på sig att anpassa sig till sin nya miljö.

Ett av de bästa sätten att få din nya valp att känna sig trygg i sitt nya hem är att ge den en valphage eller en bur. Det kan vara en bur, låda eller valphage så länge din valp är säkert innesluten på ett begränsat område. Detta kommer att fungera som dess säkra zon eftersom inget i omvärlden kan komma in för att skada eller röra din valp. I den meningen blir det lättare för din valp att anpassa sig till den nya miljön den ser runt om den har ett säkert utrymme som den kan dra sig tillbaka till när den inte känns säker.

Tidigare skulle de flesta ägarna vara överens om att det bästa sättet för dem att anpassa sig till sin nya miljö var att låta sina valpar vara fria att gå runt i huset utan några begränsningar. När allt kommer omkring är målet här att se till att valpen kan känna sig så fri som möjligt. Men det är inte längre det man tror idag.

Nu för tiden är de flesta experter överens om att en hage eller en låda är en viktig utrustning för en valp. Anledningen är att du måste ge din valp ett säkert utrymme, som är valpens eget utrymme. Speciellt om verkar osäker när den går runt i huset när du bara låter den gå fritt. Valpar behöver ett säkert utrymme, och det är därför de flesta valpar försöker hitta ett hörn eller en plats där de kan känna sig säkra om du inte ger dem en låda eller en bur.

Utöver det är att hålla din valp i en bur eller ett hål ett bra steg mot lådträning, särskilt när du vill träna din valp för att veta var du ska göra sin verksamhet. Det är också bra för husträning av din hund och när du vill se till att du får träna den för att känna igen en viss plats som sitt eget säkra utrymme senare när den blir vuxen.

De mer mångsidiga valphagarna eller burarna är de som tenderar att bli dyrare. De fungerar inte bara som bra hem för din valp, men de kan också användas för att resa. Så om du hade råd med de dyrare, är det ingen skada köpa en sådan, särskilt på grund av hur mycket mer mångsidiga de är. Men om du har lite pengar kan en bra och robust bur räcka för att fungera som din valps säkra utrymme hemma.

Hundbädd eller hundsäng

Som människor bör valpar inte bara få sova på det hårda golvet eller lämna det för att hitta en säker plats där de kan sova bekvämt. Du måste faktiskt ge den något den kan sova på, särskilt om du vill att din valp ska känna sig trygg och varm medan den fortfarande anpassar sig till sin nya miljö.

Därför är hundbädden en nödvändig utrustning för din valp. Det håller din valp varm och gör att den kan känna sig bekväm medan den fortfarande anpassar sig till sitt nya hem. Du vill inte att din valp ska associera ditt hus med en obekväm känsla när den försöker sova. Du vill inte heller göra det svårt för valpen att hitta en plats där den kan sova bekvämt på natten.

För de som fortfarande låter sina valpar stanna i sina egna lådor eller burar, kan stålgolvet vara lite för kallt och svårt för den lilla valpen. I så fall kan du köpa en säng som är tillräckligt liten för att passa in i valpens bur. Du kan också använda en mjuk filt istället för en säng så länge filten är tillräckligt vadderad för att din valp ska känna sig bekväm.

Men om din hund inte sover i sin bur eller valphage längre, är bästa typen av säng en som är mycket större än din valp. Valpen behöver mycket utrymme för att känna sig bekväm. Den behöver dessutom få plats även när den har vuxit lite.

Du kanske också vill köpa fler än en säng så att din valp kan ha en säng att sova i när du bara tvättar den andra. Men det kanske inte är idealiskt att få fler än två sängar eftersom du vill att din valp bara ska anpassa sig till en eller två sängar. Kom ihåg att hundar är vanedjur och är mer benägna att känna sig bekväma med att sova på något de redan är vana vid. Om du försöker introducera en tredje säng som fortfarande är främmande för den, kanske din valp inte känner sig så bekväm i den som den skulle vara i de andra sängarna.

Skålar

Naturligtvis måste en valp ha skålar där den faktiskt kan äta maten och dricka sitt vatten från. Skålarna för maten och vattnet ska vara åtskilda från varandra och du bör se till att du vet vilken som är vilken eftersom din valp associerar en skål som sin matskål och den andra som sin vattenskål.

När du väljer en skål som passar din hund, se till att ta hänsyn till valpens storlek. Gå efter en som inte är för stor för den eftersom din valp kan ha svårt att äta och dricka från skålar som är betydligt större.

Välj skålar som har en halksäker botten så att det inte blir lätt för din hund att av misstag välta dem. Dessutom bör du också välja skålar som är gjorda av keramik eller rostfritt stål eftersom de är mycket lättare att rengöra än plast och de tenderar inte att hålla bakterier så mycket.

Du kan också gå till en bricka eller underlägg där du kan placera skålarna så att det inte blir för lätt för dem att plötsligt välta av misstag. När allt kommer omkring vill du inte att hundens mat och vatten rinner ut på golvet. Detta kommer inte bara att åstadkomma en röra som du måste städa upp, men din valp kanske börjar tänka att det är okej att den låter maten och vattnet rinna över på golvet.

Se till att maten och vattnet alltid är färskt, annars kommer bakterier att byggas upp och så småningom göra din hund sjuk. Dess vatten bör alltid bytas ut så ofta som möjligt eftersom bakterier tenderar att byggas upp snabbare i vatten.

Halsband

Ett halsband är ett sätt att ge din hund sin identitet, eftersom halsbandet berättar för andra människor vart den hör hemma om den råkar gå vilse. Dessutom är det bra om du så tidigt som möjligt vänjer din valp vid att bära halsband. Det gör det lättare att få hunden att bära halsband när den når vuxen ålder. Hundägare som dröjer med att låta valpen bära halsband får ofta problem med att den vuxna hunden känner sig obekväm med att ha på halsbandet.

Så, på sätt och vis, att sätta en halsband på din valp kommer också att göra det lättare för dig att koppla den senare när den är redo att tränas. Sätt ett halsband på din valp så tidigt som möjligt så att den anpassar sig till den ganska snabbt.

Men när du väljer ett halsband är det viktigt att du väljer ett som är lite större än din valps storlek eftersom valpar tenderar att växa ganska snabbt. Se till att du enkelt kan justera halsbandet, särskilt när du känner att din valp börjar bli större och större. Kontroll av halsbandet varje dag kan vara en bra idé. Och om halsbandet så småningom blir för stramt för din valp, är det dags för dig att ge valpen ett nytt halband.

Det är också viktigt för dig att välja ett halsband som faktiskt är bekvämt för din hund eftersom det kommer att finnas vissa halsband som kan irritera hundens hud. En nylonhalsband kan vara tillräckligt bra för din valp medan den fortfarande är ung, men du kan välja en ny senare när den redan har vuxit ur sitt halsband.

Om du kan och vill kan en hundsele vara ett bättre val istället för krage. Selar gjordes för att lindas runt kroppen istället för att bäras på nacken. Detta minskar risken för att ett halsband blir för litet för valpens hals. Självklart är selar dyrare. Så du kanske vill lägga ut lite mer pengar för att verkligen köpa en högkvalitativ sele för din valp.

Självklart bör halsband ha namnetiketter eftersom det är det som anger hundens namn. Du kan få en namnskylt speciellt gjord för din hund via olika webbutiker. Om du redan har tänkt på ett namn för din valp innan du tog hem den, kan du till och med beställa namnetiketterna i förväg så att de är redo att levereras strax efter att du har tagit hem hunden. Det kan också vara bra att gravera in ägarnas telefonnummer på namnetiketten. Det gör att hunden snabbt kan få hjälp att hitta hem igen om den springer bort.

Koppel

En av de mest spännande delarna av att vara hundägare är att gå runt i grannskapet eller den närbelägna parken för att ge den lite välbehövlig tid utomhus och lite motion. Du kan till och med börja gå med din hund utomhus redan som valp. Ta med valpen ut och träna!

Men det viktigaste detaljen för att gå din hund ute är dess koppel. Om din hund inte har koppel kommer du inte att kunna gå hunden ordentligt. Den kommer inte att kunna gå säkert runt i området. Därför är en koppel en viktig utrustning som du behöver när du ska köpa en valp.

Ett koppel är också den viktigaste delen av koppelträningen. Koppelträning är en viktig del av grundläggande lydnadsträning, eftersom du vill att din hund ska kunna gå med ett koppel på ett säkert och tryggt sätt. Och de flesta valpar kan tränas att gå i koppel så tidigt som 12 veckor gamla. Ju tidigare du koppeltränar din hund, desto tidigare kommer den att lära sig att gå väluppfostrat med koppel på.

När du väljer koppel är det viktigt att du tar hänsyn till storleken på din hund. Du vill inte ha ett koppel som är för kort eller för litet. Tänk på att din valp som så småningom kommer att växa till en stor hund. Det omvända gällre också, kopplet får inte se allt för överdrivet ut på en liten valp.

I det avseendet kan det vara tillräckligt för dig att köpa en koppel som är ungefär 1,5 meter lång om du har en valp. Nylonkoppel är bra men du kan också köpa ett läderkoppel om du vill. Det beror verkligen på vad du föredrar.

Kläder

I vissa fall bor hundägare i regioner som kan bli lite för kalla för sina valpar. Detta är ganska vanligt i norra områden, där korthåriga hundar lätt kan bli för kalla på hösten eller vintern. Du vill inte att din valp skakar av köld, särskilt när den ännu inte hunnit anpassa sig till klimatet i ditt område.

Så, för att se till att din hund också är skyddad från vädret, kanske du vill förse den med kläder. Det här är en utmärkt idé för korthåriga hundraser som inte är vana vid att bo i kallare norra regioner eller höghöjdsområden. Kappor eller tröjor kan vara tillräckliga för din valp. Försök att hitta kläder som kan bäras över valpens kropp istället för att dras över hundens huvud.

Det är också viktigt att du ser till att kläderna passar hunden ordentligt, annars kan du sluta kväva valpen. Detta är viktigt eftersom valpar tenderar att växa ganska snabbt. Så i det avseendet kanske du vill köpa kläder som är större än din valps nuvarande storlek så att det inte växer ur sina kläder för snabbt.

Leksaker

Hundar är lekfulla och aktiva varelser som kräva mycket lek och motion för att se till att de är mentalt och fysiskt aktiverade. Så som hundägare måste du kunna avsätta tillräckligt med tid för att leka med hunden och hålla den stimulerad. Några minuter om dagen kan vara tillräckligt.

Så om du vill leka med din hund är leksaker viktig utrustning att köpa innan du ens köper din valp. Leksaker är bra för att ge din hund den mentala och fysiska stimulans. Leksaker kan användas för att leka olika lekar tillsammans med din hund. Apport kan vara en bra lek att leka med valpen. Du kan också använda leksakerna för grundläggande lydnadsträning när hunden är tillräckligt gammal.

Om det finns tillfällen där du är för upptagen för att personligen leka med din valp, finns det många olika leksaker som gör att valpen kan sysselsätta sig själv, så att du inte alltid behöver vara där för att mentalt och fysiskt stimulera den. Tuggleksaker är bra val för dig eftersom du i princip kan låta din hund tugga på leksakerna.

Du måste också tänka på att valpen kommer att börja få sina vuxentänder. För att underlätta det obehag som din valp känner är det ett bra sätt att tugga på något. För att få behålla dina personliga tillhörigheter kan det vara bra att föse den med en tuggleksak som den kan tugga när som helst. När allt kommer omkring är valpar kända för att tugga på allt de kan komma åt.

Att välja en leksak är inte svårt, så länge du litar på att leksaken är säker för hundar att tugga på. Se också till att leksakerna är av lämplig storlek för din valp, annars kan du välja en leksak som kan vara för stor för din lilla väns käkar. Valpen kan sluta skada sig själv om den försöker för hårt att tugga på en leksak som är för stor för den. I takt med att valpen växer bör du gå igenom dess leksaker och se om de fortfarande är säkra.

Mat

Naturligtvis behöver din valp rätt näring för att den ska växa ordentligt och få en hälsosam vikt. Och om du måste veta, precis som spädbarn, har valpar olika näringsbehov jämfört med vuxna hundar på grund av att deras växande kroppar kräver olika näringsämnen och mineraler medan de fortfarande är mycket unga. Så i det avseendet måste du se till att du redan har köpt valpmat så tidigt som möjligt och innan du ens tog hem din hund. Det beror på att du borde kunna förse din håriga vän med lämplig valpmat så snart du tar hem den. Men när du väljer rätt typ av valpmat, se till att du tar hänsyn till valpens ålder eftersom det finns olika valpblandningar som specifikt gjordes för valpar i olika åldrar. Se också till att du också undersöker hur mycket mat du behöver för att ge din valp och hur ofta du måste mata den dagligen.

Pälstrimmer

Faktum är att det kan vara ganska dyrt att ta din valp för att bli trimmad, särskilt om du har en valp som kräver trimning oftare än andra hundraser. Så i det avseendet, medan din hund fortfarande är ung, kan du sköta den själv istället för att ta den till hundtrimmern.

Naturligtvis, när du vill sköta din valp, behöver du några skötselartiklar som är specifikt formulerade och designade för valpar. Det finns många olika valpschampon och valpborstar du kan köpa i din närliggande djuraffär. Så länge du väljer rätt typ av trimmer och sax kan du vara säker på att du gör saker på rätt sätt.

Men om din valp redan är i en ålder där det kan vara lite svårt för dig att sköta den själv utan hjälp av en professionell, till exempel när du behöver klippa klorna, kan du behöva överväga att ta den till hundtrimmern då och då, men du kan ändå göra det hemma om du kan.

Utrustning som kan vara bra att ha

Valpgrind

Om du bor i ett flervåningshus eller om det finns vissa områden du vill begränsa valpens tillträde till på grund av säkerhetsskläl, kanske du vill skaffa en valpgrind.

Valpgrindar är bra för att hålla din valp borta från ett visst område när de fortfarande är för unga för att hoppa över dem. I de flesta fall är valpgrindar gjorda för trappor eftersom du inte vill att din lilla valp ska falla ner för trappan och skada sig själv när den försöker klättra upp eller ner.

Resesele eller resekasse

För dem som alltid är på språng och reser eller om du inte vill lämna din valp hemma på egen hand, kanske du vill köpa en resesele eller en resekasse som gör att du kan resa med din valp i din bil utan att äventyra den lilla krabaten.

Reseselar är säkra att använda för valpar eftersom de håller den ordentligt på sin plats i bilen utan att begränsa rörelsen för mycket. Under tiden är lådor också bra att använda för att resa på grund av hur de gör det möjligt för valpen att röra sig säkert i sin egen låda utan att du oroar dig för mycket om dess tillstånd medan du reser.

Fläck- och luktborttagare

Fläck- och luktborttagare är mycket mer för dig än för din valp. Om du inte visste det, valpar kissar och bajsar ofta på olika ställen om de fortfarande är för unga för att bli rumsrena. Detta kommer innebära att du får städa en hel del.

Naturligtvis kan det vara lite för svårt att ta bort fläcken och lukten som din valp lämnar efter att den har gjort ifrån sig på en viss plats i ditt hem. Det är därför du kanske vill köpa fläck- och luktborttagare i förväg så att du är redo att städa ditt hem när det händer en olycka. Men se till att du använder fläck- och luktborttagare som är säkra för din valp istället för de som innehåller massor av skadliga kemikalier.

Vilken utrustning behövs till en valp?
Rulla till toppen