Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Hur aktiverar man en hund

Hur aktiverar man en hund?

Precis som hur människor också måste hålla sig aktiverade, måste din hund också vara motioneras, speciellt när ni båda är är hemma. Hundar ska vara aktiva samtidigt som de också är ganska sociala djur. Liksom du måste de också aktiveras om du vill att de ska njuta av livskvaliteten. Men hur exakt aktiverar du en hund?

Att ge din hund något att göra och hålla kroppen och sinnet upptagen är faktiskt de bästa sätten att aktivera din hund oavsett om du är hemma eller utomhus. Så länge du leker med din hund, ger den något att göra och tränar med den, aktiverar du den redan.

Hunden är en människas bästa vän av en anledning. De trivs bättre med att göra saker tillsammans med sina ägare så att de hålls aktiverade och stimulerade. Det liknar hur du själv också behöver göra något för att hålla dig aktiv, både fysiskt och mentalt. Och om du vill att gammal Fido ska vara så aktiverad som du är, läs vidare för att lära dig några av de bästa sätten att aktivera din hund.

Hur aktiverar man en hund?


VAD FINNS DET FÖR OLIKA LEKAR OCH AKTIVITETER FÖR EN HUND?

Det första som kommer att tänka på om du vill att din hund ska vara aktiv och engagerad är att låta den utföra fysiska aktiviteter. Att göra det kommer inte bara att hjälpa er båda att fördriva sin tid, utan kommer också att vara bra för att ge din hundkompis den övning den behöver för att hålla sig inom en hälsosam vikt och hålla lederna starka och friska.

När det gäller att träna med din hund och aktivera den på en fysisk nivå, här är några av de saker du kan göra för din håriga vän:

Promenad

Att bara gå ut med din hund kan vara tillräckligt för att motionera den och för att aktivera den på en fysisk nivå. Promenaden tillåter inte bara din hund att bränna några kalorier och få muskler och leder att röra sig, men det hjälper också till att stimulera sina sinnen.

När du och din hund promenerar kommer hunden också att observera omgivningen och upptäcka den med hjälp av sin nos. Speciellt om ni besöker en ny plats så kommer du märka hur hunden utforskar omgivningen. Det kan också njuta av sevärdheterna och ljuden längs promenaden, och det kan till och med stanna ibland för att sniffa några saker som den blir nyfiken på.

Utöver hur stimulerande en promenad är för din hund, är det också ett bra sätt för dig att lära känna och bygga upp en relation med hunden. Att promenera är ett av de bästa sätten för en husse/matte och husdjur att bonda. Även om det inte finns några ord som talas eller att ni gör något speciellt förutom att bara promenera runt i parken tillsammans.

Löpning

Om du helt enkelt befinner dig i din trädgård och inte kan lämna huset av någon eller annan anledning (till exempel när det är en pandemi som går nu), kan det att springa i ditt hem redan vara ett bra sätt att fysiskt aktivera din hund.

När du springer runt i huset kommer en hunds instinkt att jaga efter något som rör sig snabbt att sätta in. Du låter i grund och botten din hund vara en hund eftersom den jagar dig runt ditt hus eller bakgården medan du båda har kul under leken. Det är ett roligt sätt för er att göra av med energi och att träna benen eftersom löpning faktiskt kan bränna mycket kalorier och arbeta ut benmusklerna.

Apport

Den mest kända fysiska samspelet mellan en hund och dess ägare är apportering. När du går till en park kan du ofta se olika hundägare som kastar saker till sina hundar. Det är ett av de mest underhållande sätten att hålla din hund aktiverad samtidigt som du också bygger relation med din hund.

Att träna apportering kan man göra i parken eller din bakgård om du har tillräckligt med utrymme för det. Allt du behöver göra är att ha något som din hund kommer att älska att jaga när du har kastat det. Det kan vara din hunds favoritleksak, till exempel en boll, eller du kan också använda dig av en pinne eller en frisbee.

Oavsett vad du använder är apportering ett så bra sätt för dig att aktivera din hund. Den använder inte bara sina muskler, men det tillåter också din hund att använda sina naturliga instinkter. Så i det avseendet tillåter du i princip din hund att vara mer som en hund genom att leka apport med den.

Löpband

Om du verkligen inte har något annat val än att stanna hemma med din hund och om du inte har mycket utrymme hemma eller i trädgården, så kan ett löpband vara ett alternativ för att ge hunden den motion den måste få.

Men att din hund går eller joggar på ett löpband kan vara väldigt utmanande, särskilt för att de inte har ett naturligt incitament att göra det, till skillnad från människor, som motiveras av tanken att förlora kalorier när de använder ett löpband. Därför kan de bli en stor utmaning är att hitta en bra motivation för din hund att använda ett löpband.

I de flesta fall försöker ägaren hänga något väldigt gott framför sina håriga vänner. Detta gör att hunden kan fokusera på godbiten och gå framåt när löpbandet rör sig. Men du kan också stå framför hunden eller hålla godbiten själv så att din hund kommer att motiveras att gå framåt och känna sig säker medan löpbandet rör sig.

HUR HJÄLPER ETT BEN TILL FÖR ATT HÅLLA DIN HUND MOTIVERAD?

När du uppfostrar en hund är en av de första sakerna du kommer att märka med dess beteende att den älskar att tugga på saker, särskilt ben och andra typer av tuggleksaker. Men om du har otur kan du hitta ditt favorit par sneakers som din hunds favorit tuggleksaker.

Som sagt, ett av de bästa sätten för dig att aktivera din hund är att faktiskt hålla den engagerad och upptagen genom att ge den ett ben. En hund som tuggar på ben inte bara för att de är dess naturliga instinkt att tugga, eller för att de älsar smaken av ben. Det ligger faktiskt något djupare bakom detta, speciellt om du vill aktivera din hund.

Intressant nog, medan det att tugga på ett ben är en fysisk aktivitet, är det faktiskt en mycket mentalt stimulerande aktivitet som din hund tycker om att ägna sig åt. Genom att tugga på ett ben håller den sig upptagen hela tiden. Det är en bra aktivitet som kan hjälpa till att stimulera och aktivera hundens sinne. Dessutom håller du faktiskt din väns smaklökar glada hela tiden.

När det gäller valpar är det att tugga på ben eller i princip allt de vill tugga deras sätt att utforska världen och lära sig mer om sin omgivning. Kort sagt, genom att tugga på saker kan hunden lära sig om världen och hålla sina sinnen stimulerade och aktiverade.

Så ge din hund ett leksaksben eller en tuggleksak kan den tugga på! Men se till att du faktiskt ger din hund något säkert att tugga på. Försök hålla den borta från riktiga ben på grund av hur de potentiellt kan skada hunden eller fastna mellan tänderna eller till och med i halsen.

HUR FUNGERAR PUSSELSPEL FÖR ATT AKTIVERA DIN HUND?

Du kanske inte vet detta, men ett av de bästa sätten att aktivera din hund och hålla din hunds vän stimulerad och engagerad är att använda pusselspel utformade för hundar. Anledningen till detta är att pussel är bra för att hjälpa dem att lära sig att använda sina sinnen och kognitiva förmågor.

Men till skillnad från människor gör hundar inte bara pussel och IQ-spel bara för att bearbeta hjärnan och lära sig att använda sina kognitiva förmågor bättre. Som husdjursägare är din roll att faktiskt ge din hund en anledning att spela pusselspel och andra liknande typer av mentalt stimulerande spel. Och när det gäller det är det bästa sättet för dig att hitta ett bra sätt att förstärka en hunds beteende.

I de flesta fall är det bästa sättet att motivera din hund och positivt förstärka beteendet genom mat eftersom att äta är en av deras högsta naturliga prioriteringar som djur. Genom att använda mat till din fördel kan du faktiskt ge din hund en anledning att spela spel. Detta görs bäst när din hund fortfarande är en valp eftersom hans sinne fortfarande är nyfiken och i ett tillstånd av konstant lärande medan den fortfarande är ung.

Här är några grundläggande pussel och IQ-spel som du kan använda för att aktivera din hund mentalt och fysiskt:

Lär den grundläggande trick

Ja, det är sant att lära din hund några trick är ett tillräckligt bra hjärngymnastik för den. För dig kan det tyckas som ett sätt för dig att göra din hund mer lydig, men det är också ett bra sätt för hunden att arbeta när den lär sig grundläggande kommandon och ord. På ett sätt, på grund av hur enkelt en hunds sinne jämförs med en människas, kan det redan vara tillräckligt att lära kommandorord och enkla tal för att stimulera den mentalt.

Att använda belöningar som godis kan hjälpa till att hålla din hund engagerad hela tiden medan han lär sig sina grundläggande kommandon. Du kan försöka lära den enkla kommandon som att vänta och sitta först och se till att du använder belöningar som förstärker beteendet och associerar handlingarna med dina tal och kommandon.

Aktivitetspussel och spel

Aktivitetspussel och spel baserade på mat är bra för att aktivera din hund och mentalt stimulera den. Du kan använda enkla spel som man har hemma som du enkelt kan konstruera om du vill hjälpa till att hålla din hund mentalt stimulerad. Något så enkelt och enkelt som att hålla godis under några skålar kan redan vara tillräckligt.

Först kan du använda två skålar och hålla godis under en av dem samtidigt som du introducerar tanken att bara en skål innehåller godisarna. Flytta skålarna så att din hund måste använda sina sinnen för att följa vilken skål som har godisarna. När du har gjort det, låt hunden söka efter själva godisarna och låta den lyfta skålen så att den kan få godisarna.

När hunden blir smartare med den här aktiviteten kan du lägga till fler skålar i ekvationen för att lära sig hur man använder sina kognitiva förmågor på en högre nivå. Det är viktigt att lära din hund att den måste lyfta skålarna istället för att tugga sig igenom dem för att komma till godsakerna, annars fungerar spelet inte. Men de flesta hundar kommer lätt att förstå att de faktiskt måste arbeta sig igenom spelet för att få tillgång till godisarna. Övervaka ditt husdjur så att det lär sig hur spelet fungerar.

Rotera hundens leksaker och pusselspel

Hundar är vanedjur och kommer snabbt att vänja sig vid en rutin. När det händer kommer deras tankar att vara på autopilot, och de kommer att använda sina instinkter för att lösa sig genom de pusselspel du spelar med dem. I vissa fall blir de till och med trötta på leksakerna som du ger dem.

När så är fallet måste du se till att du roterar deras leksaker och pusselspel för att hålla sinnet aktiverat och hindra dem från att vänja sig vid samma gamla rutin. Ge dem nya leksaker att leka med för att lära sig sina nya leksaker. Sök på internet för att hitta interaktiva IQ- och hjärngymnastik spel som är enkla för att dina hundar att lära sig. Ge dem en anledning att arbeta i hjärnan medan du lär dem att spela spelet.

Det liknar konstigt hur mänskliga sinnen och kroppar fungerar. När du fortsätter att göra något upprepade gånger, oavsett om det är en mental aktivitet eller en fysisk träning, kommer ditt sinne och din kropp så småningom att vänja sig vid dessa uppgifter och nå en platå. Detsamma gäller för din hund.

HUR HÅLLER DU DIN HUND AKTIV NÄR DU INTE ÄR HEMMA?

Det kommer att finnas fall där du inte kan stanna hos Fido hemma, speciellt när du gör personliga ärenden eller går till jobbet. Detta kan vara ett problem om du vill hålla din hund aktiverad och engagerad. Men det finns några enkla saker du kan göra för att hålla din hundkompis sysselsatt och stimulerad medan du är borta.

Ge dem en plats vid fönstret

När du ordnar en plats för din hund vid fönstret kommer den ofta att använda den när du är borta. Vissa skulle tro att hundar bara gör detta för att hålla reda på sina ägare medan de väntar på att de ska komma hem. Fönsterplatser är dock bra för att hålla din hund aktiverad eftersom den gör det möjligt att observera omvärlden och lära sig mer om saker och människor som passerar genom ditt hem.

Göm mat runt om i huset

Det bästa sättet att motivera din hund att göra något är genom mat. Om du vill hålla den aktiverad medan du är borta kanske du kan gömma några godsaker runt om i huset, så att din hund kommer att spendera hela dagen på att leta efter dem. Se bara till att gömma dem på säkra platser så att din vän inte riskerar att skada sig själv när den letar.

Skaffa ett nytt husdjur

Om du är ensamstående förälder kan du hålla ditt husdjur upptaget genom att skaffa ett nytt husdjur. Att lägga till en ny medlem i familjen kan hjälpa till att hålla din hund aktiverad eftersom det gör att dina husdjur kan lära sig mer om varandra och hålla sina sinnen i arbete. Du kan skaffa en annan hund eller till och med en katt så länge båda husdjur är tillräckligt vänliga för att försöka interagera med varandra på ett säkert sätt.

Hur aktiverar man en hund
Rulla till toppen