Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Hur stor blir en Goldendoodle som vuxen

Hur stor blir goldendoodle som vuxna?

Goldendoodles blir snabbt populär idag på grund av deras många fina egenskaper. En av de viktigaste är deras storlek. Eftersom Goldendoodles finns i många olika storlekar är de lämpliga för en mängd olika ägare. Så om du letar efter en Goldendoodle är det viktigt att hitta vilken storlek som passar just dig bäst.

Så, hur stor blir en vuxen Goldendoodle? När du är fullvuxen kommer din Goldendoodle att vara någonstans mellan 9 och 30 kg och mellan 35 och 50 cm hög, beroende på storleken på din Goldendoodle.

Den här artikeln ger dig all viktig information om storlek på din Goldendoodle och hjälper dig att avgöra vilken storlek som passar bäst för din livsstil och dina behov.

Hur stor blir goldendoodle som vuxna?

VARFÖR ÄR VIKTIGT ATT VETA STORLEKEN PÅ DIN GOLDENDOODLE?

När du skaffar en hund är det viktigt att vara medveten om storleken på den vuxna hunden. Att veta hundens storlek och agera därefter är fördelaktigt för ägaren men ännu mer för hunden. Att veta hur stor hunden ska bli hjälper dig att undvika hälsoproblem. Det är också viktigt att titta på storleken på den hund du letar efter för att se till att du kommer att kunna ta hand om hunden och ge hunden allt den behöver för att vara glad och frisk.

En av de vanligaste missuppfattningarna som människor har om hundens storlek är att en mindre hund behöver mindre aktivitet i sitt liv och är lättare att ta hand om. Mindre hundar är ofta fulla av energi på grund av sin storlek och på sikt kräver mycket mer tid än en större hund. De kan också ha en stor portion egen vilja, vilket tvingar ägaren att spendera mer tid med att träna dem och ge dem mer uppmärksamhet.

Det är också viktigt att ta hänsyn till mängden utrymme du har att erbjuda till hunden du väljer. Större hundar är ju liksom större och behöver mer utrymme för att ströva fritt för att undvika alla problem som uppstår på grund av brist på rörelse. Även om du inte måste ha en stor tomt är det viktigt att ge hunden tillräckligt med utrymme för att röra sig när den inte spenderar tid ute.

Storleken är också viktig om du introducerar hunden till en familj med andra husdjur eller till och med yngre barn. Har du ett mindre husdjur kan det lättare komma till skada om något händer. En större hund kan oavsiktligt skada ditt barn genom att hoppa på det eller stöta till det. Å andra sidan kan mindre hundar lättare skadas av barn eller andra husdjur. Det kan vara lättare att sammanföra barnet och en större hund eftersom mindre hundar vanligtvis har ett mycket starkt temperament som gör att de lätt blir avundsjuka på den uppmärksamhet som barnen får. Utöver det är många raser olämpliga att lämna runt barn utan tillsyn som Chihuahuas.

Hur förutspår jag storleken hos min Goldendoodle?

Eftersom Goldendoodles är en designerras är det ganska svårt att förutsäga dess storlek. Detta kommer att variera på många faktorer men de mest inflytelserika är föräldrarna, förstås. Goldendoodle-storleken faller vanligtvis någonstans mellan föräldrarnas storlek.

Eftersom alla Golden Retrievers är ungefär lika stora kommer storleken på din Goldendoodle att påverkas av storleken på pudelföräldrarna. Golden Retrievers är vanligtvis cirka 35 kg och 60 tum höga. Även om detta är till hjälp kan det bara ge dig en allmän uppfattning om hur stor din hund kommer att bli. Det finns fem versioner av Pudlar uppdelade efter storlek: Storpudel, Standard, Miniature, Toy, Klein och Teacup, men Standard, Miniayr och Toy är de som används oftast.

Storpudel är de största och tyngsta som används för avel av Goldendoodles. De är vanligtvis 50 till 58 cm höga från golvet till axlarna och väger någonstans mellan 20 och 36 kg. Miniatyrpudlar används om uppfödarna vill ha medelstora till mindre Goldendoodles. Miniatyrpudlar kommer att vara upp till 38 cm höga och upp till 8 kg. Toypudlarna är de minsta som används för avel av Goldendoodles. Även om detta kommer att uppnå de minsta Goldendoodles kommer de aldrig att vara lika små som Toy-pudeln. Toy Poodles är ungefär 25 cm höga och är nästan aldrig tyngre än 4,5 kg. Tekopppudlar brukar vara 22 cm höga och väga cirka 2,5 kg.

Goldendoodles växer vanligtvis till sin fulla storlek någon gång mellan 1 och 2 år beroende på vilken typ av Goldendoodle. Det är svårt att exakt förutsäga storleken på din Goldendoodle. De kommer att växa snabbast tills de når 50% av sin vuxna storlek. Det finns dock vissa formler som ger dig ganska exakta resultat.

Du bör ta din Goldendoodle nuvarande vikt (i pounds) och dela upp den med din hunds ålder i veckor och sedan multiplicera resultatet med 52. Detta ger dig Goldendoodles vuxna vikt. Om din valp till exempel är 12 veckor gammal och väger 10 pund med hjälp av denna formel får du en vikt på 43 pund (19,5 kg) som en vuxen Goldendoodles.

OLIKA STORLEKAR AV GOLDENDOODLES

Det finns några olika typer av Goldendoodles beroende på storlek: Stor, Standard, Medium och Miniature Goldendoodles.

Storpudel och standard Goldendoodles är bra för människor som har mycket ledig tid och utrymme för Goldendoodle att leka. Detta är den största storleken Goldendoodles kommer in och kräver mest uppmärksamhet och tid samt mycket aktivitet. Denna storlek på Goldendoodles är perfekt för människor som letar efter en större och mer aktiv hund. Det är dock viktigt att säkerställa gott om utrymme och mycket ledig tid för hunden. Goldendoodles hanundar kommer att ligga någonstans mellan 25 och 32 kg, och Goldendoodles tikar kommer att väga upp till 27 kg. De är vanligtvis 56 cm höga från golvet till axlarna. Storpudel Goldendoodles kommer att växa till sin vuxna storlek någon gång mellan 12 och 16 månader.

Medelstora Goldendoodles är en perfekt för ägare som vill ha en aktiv hund som också kan anpassas till olika boendesituationer, eftersom de är på den mindre sidan. De är tillräckligt stora för att bli bra träningspartner och de är inte rädda för större hundar. Detta gör dem till den mest populära storleken bland Goldendoodles. På grund av detta är de vanligast hos uppfödare. Det gör också att priset är förhållandevis lågt.

Hanarna och tikarna är lika stora, men skillnaden kommer att bli lite mer märkbar, eftersom tikarna blir lite mindre. Om du letar efter en medelstor Goldendoodle i mindre storlek bör du överväga att skaffa en tik. De blir 40 till 50 cm höga och väger mellan 15 och 23 kg. De når vuxenstorleken vid ett års ålder.

Miniature Goldendoodles är de minsta i storlek. Deras storlek kommer från Toy Poodle-föräldern. De är perfekta för ägare som bor i mindre lägenheter och är ett bra val för husvagnsfolk. Även om Goldendoodles är extremt aktiva och atletiska hundar, kommer miniatyr Goldendoodles på grund av sin storlek att behöva minst träning. Deras vuxna storlek kommer att nås när Goldendoodles är 1 år. De väger vanligtvis mellan 9 och 16 kg och blir upp till 38 cm höga.

Denna grupp av Goldendoodles delar sig i två andra grupper: Tekopp och Toy Goldendoodles. Tekoppar är de minsta Goldendoodles och de väger sällan mer än 6 kg och står och är cirka 28 cm höga. Detta är den dyraste typen av Goldendoodles eftersom de är de mest sällsynd. Många uppfödare undviker denna typ eftersom den kommer med många hälsoproblem på grund av dess storlek. Toy Goldendoodles är lite större än tekoppar men fortfarande på den mindre sidan. De är perfekta för ägare som vill ha en mindre men ändå aktiv hund.

Hur stor blir en Goldendoodle som vuxen
Rulla till toppen