Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Hur mycket kostar en Goldendoodle?

How much does a goldendoodle cost

Goldendoodles är nu några av de mer populära designerhundraserna på marknaden på grund av hur de kombinerar de bästa egenskaperna hos golden retriever och pudeln. Utöver det är de också unika på grund av hur de har egenskaper som alla ägare skulle älska. De ser helt enkelt ut som nallebjörnar och är oerhört populära idag. Med tanke på hur populära och efterfrågade de faktiskt blivit, hur mycket kostar en goldendoodle?

Oavsett om du adopterar vuxen eller köper en goldendoodlevalp är den stora efterfrågan vad en goldendoodle kostar. Priset på de flesta goldendoodles variera från 17000 till 45000 beroende på olika faktorer som t.ex. uppfödare, föräldrarna och hundens storlek (mindre är dyrare).

Som du kanske redan har gissat från början är goldendoodles inte billiga och de kommer inte att vara lätta att hitta när du letar efter en. Men, igen, efterfrågade raser som goldendoodles ska vara ganska dyra. Om du ska skaffa en goldendoodle är det förstås bra att veta både vad den kostar att köpa och hur mycket det kostar att äga goldendoodle.

Hur mycket kostar en goldendoodle
Hur mycket kostar en goldendoodle?

Hur mycket kostar en goldendoodle att köpa?

Om du inte visste det redan innan du läste den här artikeln så är brukar de mest populära hundraserna också vara väldigt dyra. Det beror på att det krävs mycket kunskap, ansträngningar och pengar för att faktiskt föda upp en hund.

Naturligtvis finns det också många andra faktorer som spelar in när det gäller att bestämma hundens pris. Bortsett från den kunskap och resurser som uppfödaren behöver för att avla en dyr hundras. Du får också ta hänsyn till det faktum att föräldrarna också ska ha rätt genetik om man vill att valparna ska bli riktigt bra.

Så i det här fallet, så korsas ju golden retrievers och pudlar för att komma med de bästa goldendoodle-valparna. Golden retrievers och pudlar av en bra linjen är inte billiga de heller. Det vill säga om du försöker avla en första generationens goldendoodles. Vill du istället avla fram en andra generationens goldendoodle, kan det faktiskt bli ännu dyrare att föda upp en valp, eftersom de då behövs två goldendoodles för att göra det.

Med det sagt är poängen här att goldendoodles kommer att bli dyra eftersom. Men det finns fler saker som du måste ta hänsyn till förutom priset på föräldrarna så som uppfödarnas färdigheter och anseende och de faktiska kostnaderna som uppstår för att föda upp valpar. Utöver det är goldendoodles oerhört populära designerhundar som bara har ökat i popularitet sedan 90-talet.

På grund av att goldendoodles blivit så populära har förstås även efterfrångan på dem ökat. Och förstås, ju högre efterfrågan det är, desto högre pris skulle de som förder upp valparna ta betalt för dem. De vill helt enkelt få ut så mycket pengar som möjligt för valparna.

Så i det avseendet råder det ingen tvekan om att en goldendoodle kommer att bli dyr, oavsett hur man ser på faktorerna kring priset. Att goldendoodles är så populära är det som i slutändan kommer att göra den till en dyr hund. Men en goldendoodle kommer att kosta dig en stor summa pengar.

Att köpa en goldendoodle

Vanligtvis kan goldendoodle-priset variera från 17000 till 45000. Det finns till och med vissa goldendoodles som kostar dig 50 000 om du går efter den högsta kvalitetshunden du kan få på marknaden. Men då kommer priset faktiskt att bero på uppfödaren, platsen och storleken på goldendoodle. Ju mindre goldendoodle, desto dyrare blir det eftersom det svårare det är att avla fram mindre goldendoodles. Kanske är det för att de ser ut som leksaker eller nallebjörnar som de blivit de mest efterfrågade typerna av goldendoodles.

I det avseendet är det lätt att förstå att goldendoodles är riktigt dyra hundar som kostar skjortan. Det är därför du måste vara säker på att ha råd med dessa hundar. Det är ju inte bara inköpskostnaden, utan det kostar ju också att äga en goldendoodle.

Att adoptera en vuxen goldendoodle

Som med alla hundar blir det mycket billigare att adoptera en vuxen goldendoodle. Priset för att adoptera en vuxen goldendoodle kan ligga mellan 2000 och 5000 kr. Det kan dock vara mycket svårt för dig att hitta en goldendoodle för adoption med tanke på att det är en oerhört populär hund som förmodligen inte kommer att vara tillgängliga för adoption.

Varför är Goldendoodles så dyra?

Vid denna tidpunkt bör du redan vara medveten om hur dyrt att köpa en goldendoodle kan vara. Men dess efterfrågan är inte den enda anledningen till att det är så dyrt jämfört med andra hundraser. Som nämnts bidrar olika faktorer till hur dyrt en goldendoodle kan vara.

Platsen för uppfödaren kan faktiskt spela en stor roll för att bestämma priset på en goldendoodle. Uppfödare som bor i större städer eller på platser nära större städer tenderar att kunna sälja sina goldendoodle valpar till högre priser eftersom de är väl medvetna om att fler tjänar högre löner i dessa områden och har större möjlighet att köpa dessa hundar till dyra priser. Under tiden säljer uppfödare som du kan hitta på mindre orter naturligtvis sina hundar till lägre priser med tanke på att inte många tjänar tillräckligt höga löner för att ha råd med goldendoodle-valpar.

Fysiska attribut är också viktiga för att bestämma priset på en goldendoodle. Ju större goldendoodle, desto billigare är det för att de inte är lika efterfrågade som de mindre varianterna och eftersom mindre goldendoodles tenderar att vara svårare att föda upp. Och när goldendoodles finns i alla möjliga färger är de också mycket dyrare än de som bara finns i en färg.

Uppfödarens rykte är en annan sak att notera. När uppfödaren är populär och när den har fått massor av bra recensioner, skulle han eller hon kunna ange ett högre pris för goldendoodle valpar. Så om du går efter en ansedd uppfödare, bör du inte förvänta dig att dina goldendoodle valpar kommer säljas för överkomliga priser. Att välja en ansedd uppfödare är ändå en bra idé eftersom de är ansedda av goda skäl, bara du har råd med valpen.

Generationstyp kommer också att spela när du tittar på priset på en goldendoodle. Första generationens goldendoodles som föddes upp från golden retrievers och pudlalr tenderar att vara dyrare på grund av hur deras genetik är närmare den hos sina föräldraraser. Samtidigt, även om andra generationens goldendoodles som kommer från två goldendoodle-föräldrar är sällsynta är de vanligtvis billigare.

Hur mycket kostar en goldendoodle att äga?

Naturligtvis, när du äger en goldendoodle, bör kostnaden för att köpa en inte vara den enda kostnaden du bör titta på. Olika hundraser tenderar att ha sina egna unika krav när det gäller utrustning och underhåll de behöver. Till exempel tenderar hundar med längre och lockigare hår att behöva mycket pälsvård i motsats till de som har kort hår.

Som sagt, när du vill äga en goldendoodle, bör du också förbereda dig för de kostnader du faktiskt ådrar dig när du köper denna ras. Det är visserligen inte billigt att äga en goldendoodle valp heller, men inköpet av en goldendoodle är den absolut största kostnaden.

Hur mycket kostar utrustningen till en goldendoodle?

När du funderar på att köpa din egen goldendoodle är den första utrustningen du bör överväga att köpa skydd. Det beror på att goldendoodles och andra hundar faktiskt kräver något att sova på, särskilt om du planerar att hålla dem utomhus.

Men i fallet med en goldendoodle behöver du inte oroa dig mycket för skydd eftersom den här hundrasen föredrar att stanna inomhus tillsammans med sin familj. Du bör inte tänka på att spendera pengar för ett hundhus utomhus eftersom det förmodligen inte behöver något. Istället är det du bör oroa dig för att se till att de kan leva säkert inomhus och inte kommer att göra en röra av ditt hem.

För detta ändamål är det viktigt att du skaffar en valphage eller avgränsar ditt hem på något sätt. Du bör också se till att du faktiskt bor i ett hus eller en lägenhetsenhet som är tillräckligt stort för din goldendoodle. Tumregeln att komma ihåg här är att din hund ska kunna röra sig fritt i ditt hus när den blir större. Annars kan det vara för litet för din goldendoodle.

Om man räknar med vad det skulle kosta att skaffa ett större hus, för att din goldendoodle ska få gott om plats att röra sig på så blir det väldigt dyrt att ha hund.

Din goldendoodle kommer också behöva en hundsäng eller hundbädd. Det kan du hitta en riktigt bra för runt tusenlappen.

Hur mycket kostar en trimning av goldendoodle?

En annan utgiftert du bör titta på när du äger en goldendoodle är pälsvård. Det finns många hundar som kräver regelbunden trimning på grund av deras päls. Medan vissa hundar i allmänhet är underhållsfria. Det är dock mer troligt att hundar som goldendoodles kräver regelbunden klippning eftersom de har lurvig och vågig päls som kan tova ihop sig. Så du behöver regelbundet ta dem till hundtrimmer.

Utöver det så tappar goldendoodles inte mycket hår. Det kan vara bra för dem som är allergiska mot hundhår eftersom goldendoodle har päls som kan vara allergivänlig. Det faktum att det inte tappar betyder att håret måste underhållas regelbundet. Annars kan du sluta med en goldendoodle som har matt och smutsigt hår.

Hur mycket det kostar att trimma kan vara lite olika på olika ställen, men jag skulle säga ca 4000kr per år. Anledningen är att du förmodligen kommer vilja ta din hund för trimning 4 gånger per år, för att se till att pälsen underhålls ordentligt. Men de ca 1000kr som du kommer att spendera per år täcker även andra utgifter som öronvård och kloklippning.

Så om du tänker på det är 4000 kr per år inte så illa när det gäller att underhålla din goldendoodles päls. Men du måste också tänka på att kostnaderna kommer att fortsätta att staplas upp när du tar hänsyn till produkter som schampo och annat som du köper och använder hemma.

Ibland kan du kanske sköta din goldendoodle hemma om du tror att det ännu inte är dags för dig att ta den till hundsalongen. Det betyder att du kan behöva spendera lite pengar på skötselutrustning som kammar eller borstar, schampo och klippmaskin. En bra trimmer kostar ca 1500 kr, övrig utrustning är inte så dyr.

Hur mycket kostar en Goldendoodles leksaker?

Om du inte visste är goldendoodle en mycket lekfull och energisk hund som kräver mycket lektid både inomhus och utomhus. Du kan leka med det med hjälp av konventionella hundleksaker som att apportera eller jaga, men du kan också behöva betala lite pengar för hundleksaker om du vill att din goldendoodle ska ha kul på egen hand när du inte är tillgänglig för att leka med den.

Hundleksaker och andra liknande hundtillbehör varierar i priser beroende på vilken typ av hundleksak eller märke du är villig att köpa. I de flesta fall kräver goldendoodles bara grunderna som halsband / sele och koppel om du vill gå dem utanför huset eller i parken. Vissa selar kan kosta dig så mycket som 500 kr beroende på kvalitet och utseende.

Under tiden måste du också se till att din goldendoodle har en uppsättning av olika leksaker som kommer att hålla den upptagen och sysselsatt under långa perioder när du inte är tillgänglig för att leka med den. Det betyder att tuggleksaker och bollar är ett måste om du vill hålla din hund stimulerad mentalt och fysiskt. Priserna för hundleksaker varierar dock verkligen eftersom du kan få några tior till dyrare leksaker som kan kosta flera hundra.

Så när du planerar att budgetera för din goldendoodle leksaker och tillbehör kanske du vill behålla cirka tusen kronor per år för det. Men om du köper hållbara leksaker och tillbehör kan du kanske spara pengar på årliga utgifter. Se bara till att du har en ekonomisk buffert sakeer du behöver köpa din hund några nya leksaker och tillbehör.

Hur mycket kostar en goldendoodle-försäkring?

Först och främst, innan du kan få sjukförsäkring och andra sjukvårdsbehov för din goldendoodle. Priset här kan variera beroende på kön, inköpspris, hundens ålder, ras och om den är kastrerad eller inte.

En djurförsäkring täcker utgifter som orsakas av olyckor och andra liknande risker. Goldendoodle försäkringar är inte billiga. Men för att få reda på ett exakt pris för just din hund behöver du besöka försäkringsbolaget.

Medan en försäkring verkligen är dyr och inte verkligen krävs så länge du håller din goldendoodle skyddad, lönar det sig fortfarande att vara säker på din hunds hälsa. Och det är därför du kan behöva köpa en försäkring för din goldendoodle. När allt kommer omkring planerade du redan att spendera massor av pengar för din hund när du bestämde dig för att skaffa en.

Bortsett från din hunds försäkring, måste du också överväga regelbundna besök hos veterinären som en stor del av din budget. Det är alltid bättre att se till att din hund genomgår rutinmässiga kontroller och förebyggande av parasiter för att se till att de alltid är friska, glada och blomstrande. 

En vanlig rutinkontroll hos en veterinär kan kosta dig i genomsnitt cirka 600 kr beroende på klinik och vart veterinären finns. Under tiden måste du också se till att din goldendoodle genomgår rutinmässiga vaccinationer och förebyggande av parasiter som kan kosta cirka 500 kr per spruta.

Och när du tittar på goldendoodle medicinska historia, bör du vara medveten om att denna ras är benägen för vissa hälsorisker som du behöver vara försiktig med. Detta kan inkludera höftdysplasi för äldre goldendoodles. Ett sådant tillstånd kräver kirurgi och kan bli kostsamt om man saknar försäkring.

Sammantaget så kostar det faktiskt en hel del att se till att din goldendoodle hålls frisk.

Hur mycket kostar en goldendoodle första året?

Det finns engångskostnader under goldendoodleens första år som du kanske inte behöver oroa dig senare när hunden blir äldre. Goldendoodles förstaårsutgifter kan vara den dyraste delen av att ha hunden.

Förmodligen den dyraste delen av en goldendoodle första året är dess utbildning. Det är mycket viktigt att se till att din goldendoodle är ordentligt utbildad eftersom den här rasen är så full av liv och energi att låta den springa utan ordentlig träning kan göra att den hamnar i trubbel. På grund av hur sällskaplig goldendoodle är är det också viktigt att det också blir social tillsammans med andra hundar under sin träning.

Valpkurser brukar kosta någonstans runt 1500kr, beroende på hur länge de pågår. Men detta är välinvesterade pengar.

Om du tar med alla goldendoodle första års kostnader som inköp, försäkring, engångskostnader och valpkurs, kan du behöva spendera någonstans runt 55000kr eller till och med mer än det, beroende på vart du bor och vad du väljer att köpa för saker till din hund.

Är goldendoodles värda pengarna?

Med det sagt så är det ingen tvekan om att goldendoodles är ganska dyra. En enda goldendoodle, när du tar med det ursprungliga priset plus alla andra utgifter du kan behöva betala ut, kan kosta runt 55000 kr. Och om du också tänker på det faktum att det också finns andra utgifter du behöver tänka på som årliga utgifter och nödkostnader, kommer antalet bara att stiga.

Så med tanke på det, skulle du fortsätta att säga att goldendoodle är en hund värt alla pengarna? Det faktum att du letar efter en andra åsikt om den frågan kan redan vara ett bevis på att du inte tvivlar på om denna ras är värd pengarna eller inte. Så länge du tar hand om dem ordentligt och ger dem ett ordentligt hem är Goldendoodles väl värda mer än pengarna du lägger ner på dem. Och orsakerna är oändliga.

Goldendoodles är roliga familjehundar som i allmänhet är motståndskraftiga, tåliga och långlivade. Som sådan kan du vara säker på att du kommer att ha en hund som vanligtvis är frisk och förmodligen kommer att leva nära 15 år tillsammans med hela familjen. Och eftersom goldendoodles annonseras som familjehundar, är de roliga att leka med för hela familjen och de är bra följeslagare för dina barn och även för de äldre medlemmarna i familjen.

Om du frågar mig så finns det ingen tvekan om att goldendoodle verkligen är värda pengarna. Din hund kommer säkert att få dig att glömma bort hur mycket du spenderade och fortsätter att spendera på den. Innan du faktiskt får din goldendoodle valp, se till att du har koll på alla utgifte och att du tjänar mer än tillräckligt för att hålla jämna steg med kraven från denna hund. Annars kanske du inte kan ge hunden ett ordentligt hem där den kan vara lycklig och frisk.

Det kan vara sällsynt att se en goldendoodle för adoption men det är fortfarande möjligt att hitta, speciellt när deras tidigare ägare insåg att det kan bli ganska dyrt att äga dem. Det är därför potentiella goldendoodle-ägare alltid bör vara säkra på sin ekonomiska kapacitet och sin egen personliga kapacitet om de vill äga en goldendoodle.

Hur mycket kostar en Goldendoodle?
Rulla till toppen