Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Vad behöver en Goldendoodle?

what does a goldendoodle need

När du planerar att skaffa en hund är det viktigt att veta vad rasen vanligtvis behöver. Detta hjälper dig att avgöra om den speciella rasen är ett bra val för dig, och om din livsstil gör att du kan ge din hund det den behöver Det kan vara svårt att veta vad du ska titta på när du avgör din hunds behov. Generellt kommer människor att börja titta på hälsoproblem och liknande saker, men är det verkligen tillräckligt?

Din Goldendoodle behöver mycket tid och utrymme för att kunna vara aktiva och få tillräckligt med motion. Förutom fysisk träning måste du också stimulera din hund mentalt. Du bör också se till att mata din Goldendoodle regelbundet med lämplig mat.

Den här artikeln ger dig allmän information om din Goldendoodles behov, samt mina åsikter om vad du ska tänka på. Jag har också några förslag på och idéer om hur du mentalt kan stimulera din hund för att säkerställa att hunden är så frisk som möjligt ur alla aspekter.

Vad behöver en Goldendoodle?

Hur aktiv är Goldendoodles?

Goldendoodles kräver lite mer aktivitet än andra hundraser. Detta beror på deras naturligt höga energinivåer. En Goldendoodle är alltid redo för alla typer av aktiviteter. På grund av detta måste du låta din Goldendoodle vara aktiv på egen hand och uppmuntra dem att träna såväl som mentalt stimulera dem. Om detta inte är fallet med din Goldendoodle kommer det att utveckla beteendemässiga problem på grund av frustration orsakad av att den inte aktiveras och får röra sig tillräckligt.

Det viktigaste är att din hund kan gå omkring fritt. Goldendoodles är naturligt aktiva och deras beteende innebär mycket löpning, hoppning och liknande aktiviteter. Helst bör du låta din hund leka i en inhägnad gård så att den kan röra sig så mycket den vill. En bra funktion för denna gård skulle vara någon typ av en hunddörr eller något annat sätt som gör att din hund kan komma in och lämna utrymmet närhelst de vill. Detta är viktigt eftersom en annan mycket framträdande Goldendoodle-egenskap är deras socialisering och älskvärda karaktär. Detta gör att de knyter kontakt med sina ägare och familj mycket lättare än andra hundar.

Om du inte har tillgång till utsidan runt ditt bostadsutrymme kan du ta din Goldendoodle för att leka ute. Deras lekfulla natur och vandringslust personlighet gör dem perfekta fyrbenta följeslagare för en mängd olika äventyr. Du kan ta din Goldendoodle på promenader, springer eller till och med längre vandringar. Jämfört med andra hundraser är Goldendoodles högst upp på listan över hundar som tycker om att leka i vattnet, så simning kan också vara ett bra alternativ.

Hur mycket motion behöver Goldendoodles?

På grund av deras höga energinivå och deras behov av aktivitet behöver Goldendoodles mycket motion. Till skillnad från de flesta andra hundar, som kommer att vara nöjda med en snabb promenad runt ditt område två gånger om dagen, kommer Goldendoodles att behöva lite mer motion. Den allmänna rekommendationen är minst 60 minuter dagligen för en vuxen hund. Men detta kan variera beroende på många faktorer som storlek och deras personlighet. För att se till att din Goldendoodle inte skadas på grund av för mycket träning kan du kontakta din veterinär för att få ett mer exakt antal.

Goldendoodles är mer lydiga och atletiska än de flesta hundar vilket gör dem perfekta för hundsporter som smidighetsträning och hinderbanor. Om du inte har tid för hundsporter kan du göra små övningar i din trädgård eller till och med inne i din lägenhet.

Vad kan du göra för att mentalt stimulera din Goldendoodle?

Goldendoodles är bland de mest intelligenta hundraserna där ute. För att hålla sinnet skarpt, se till att stimulera dem mentalt regelbundet. Detta kommer att se till att din Goldendoodle inte vänder sig till med destruktiva beteendemönster. Det finns några olika saker du kan göra för att din hunds hjärna ska fungera ordentligt, som att få dem att arbeta för maten, låt dem sniffa och utforska på promenader, skaffa dem IQ-leksaker, lär dem knep, lek lekar som involverar deras luktsinne, lär dem namnen på leksakerna, låt dem spela på hinderbanor eller spela formspel.

Att få din hund att arbeta för sin mat är den enklaste metoden du kan använda. Det är baserat på att din hund involveras i att äta mer aktivt. Ett av de mest populära sätten att uppnå detta är att gömma din hunds mat. Börja med några lätt att hitta platser och med tiden framåt till svårare platser. Detta stimulerar hundens hjärna eftersom det uppmuntrar beteenden som är naturliga för hundar. Om detta är för besvärligt för dig finns det många matautomater som kräver något sätt av hunden, vilket kommer att ha samma effekt.

Under promenader skulle det vara en bra idé att låta din hund utforska sin omgivning. Detta kommer att hjälpa dem att skapa en bild av världen och detta är något hundar älskar. Denna typ av promenad kommer att främja hundens luktsinne och hjälpa din hund att använda sina naturliga instinkter. Denna typ av promenader kommer vanligtvis att stimulera din hund mycket mer än vanliga promenader. Om du inte kan låta din hund vandra runt, träna dem för att börja lukta på kommando.

Det finns många IQ-leksaker som kommer att utmana din hund. Det kommer att stimulera din hunds naturliga problemlösningsegenskaper och när hunden lyckas ökar deras självförtroende. Generellt sett behöver din hund cirka 15 minuter av denna typ av stimulering. Att lära ut dina hundtrick eller namnge deras leksaker ger samma stimulans.

Skålspelet kommer också att stimulera din hund. Detta spel fungerar på samma sätt som det fungerar med människor. Du placerar en godis under ett av de tre skålar. När din hund har märkt var godiset flyttar man runt skålarna och låt den påpeka den rätta skålen igen.

Du kan också hitta på egna former av IQ-lekar för din hund. Du kan till exempel lämna din hund med ett enda föremål i rummet. Låt hunden själv ta reda på vad den ska göra med det, utan verbala kommandon. Se till att din hund associerar önskat beteende med ljud som att klicka.

Viktiga saker att notera om Goldendoodles näring?

För att se till att din Goldendoodle är frisk behöver de rätt näring. Vi rekommenderar att du undviker att ge din hund mat för människor eftersom kryddorna kan påverka din hund negativt och irritera magen. Det bästa valet för Goldendoodles är torrfoder med mycket protein och fett. En bonus för detta val är den positiva effekten det kommer att ha på tandhälsan eftersom det är känt för att ta bort plack.

Du bör mata din hund två gånger om dagen, med 10 till 12 timmars mellanrum. Du kan också konsultera din veterinär som kommer att kunna ge dig mer exakt information baserat på din hunds ålder och vikt. Vissa hundar kan dock ha problem med att äta ordentligt och slutar inte när de är mätta. Detta kan orsaka irritation i hundens mage och ibland till och med kräkningar.

Om din hund inte har något av dessa problem kommer den att äta när de är hungrig. Det betyder att du kan lämna lite torrfoder i din hunds skål och bara fylla tillbaka på när du märker att den är tom. Kontrollera om din hund inte äter för mycket om du planerar att använda den här metoden. Ett annat bekymmer med den här metoden är om du har andra husdjur, så de inte äter upp hundens mat.

Ett problem till med just den metoden är att maten kan hinna bli dålig om den får stå framme för länge. Utöver detta kommer hundmat också att locka olika flugor mm. om den lämnas framme. För att undvika detta kan du ha ett regelbundet utfodringsschema och när du häller upp hundmat lämnar du den i 30 minuter och tar därefter bort maten.

Om din hund har problem med att äta regelbundet, ge dem bara den rekommenderade mängden mat två gånger om dagen. Problemet med detta kan komma att din hund äter för snabbt. Det finns en enkel lösning på detta. Det finns olika typer av skålar för hundar som äter för snabbt. Detta fungerar eftersom skålarna inte har en vanlig botten utan snarare har bucklor som tvingar din hund att äta långsammare. Om du inte vill köpa en ny skål till din hund kan du lägga en liten boll inuti skålen som tvingar din hund att äta runt den.

Vad behöver en Goldendoodle?
Rulla till toppen