Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Varför välja en goldendoodle?

Varför välja en goldendoodle?

Om ditt sociala medieflöde mestadels innehåller bilder av hundar är chansen att du redan har sett denna hundras. Denna korsning av Golden Retriever och Pudel. Den kommer garanterat att stjäla ditt hjärta och få dig att falla för livet vid första anblicken. Även om det är helt förståeligt om du när du ser en Goldendoodle bestämmer att du vill ha fem av dem, bör du fråga dig själv om du uppfyller kriterierna för att vara en bra ägare och om en Goldendoodle är ett bra val för dig.

Varför välja en goldendoodle? Om du letar efter en kärleksfull följeslagare som kan göra ditt liv mer underhållande och om du har tid att lägga på hunden kan en Goldendoodle vara en bra hund för dig.

Men vad är några viktiga saker du bör veta innan du får din egen Goldendoodle?

Varför välja en goldendoodle?

Varför välja en Goldendoodle?

Goldendoodles temperament bestäms av många faktorer men mest av ärftligt, träning och socialt inflytande.

För att se till att din valps personlighet matchar det du letar efter kan det vara en bra idé att träffa valpens föräldrar eftersom de troligen kommer att likna dem.

Du bör också registrera din valp på någon form av valpkurs, så att du kan vara säker på att valpen antar de beteendemönster du vill ha. Eftersom Goldendoodles är mycket intelligenta och lättsamma är de lätta att träna.

För att säkerställa att din valp får tillräckligt med socialisering bör du se till att den får tillräckligt med tid att umgås med andra hundar. Detta passar deras personlighet eftersom Goldendoodles är kända som mycket sociala hundar.

Goldendoodles är perfekta om du letar efter en hund som kan samsas med dina barn eller andra husdjur.

Eftersom de inte blir avundsjuka lätt, är Goldendoodles bra om du har andra hundar. De är också kända för att interagera bra med andra djur.

De kommer bra överens med barnen eftersom de är mycket tillgiven. Detta drag gör att de lätt kan knyta an till människor, vilket är viktigt om du vill presentera hunden för ett yngre barn.

Många människor oroar sig för att deras hund inte kommer att uppföra sig så väl inför människor som inte alltid finns närvarande runt hunden, utan bara kommer på besök ibland. Med Goldendoodles behöver du inte oroa dig för det eftersom deras lättsamma natur gör dem vänliga mot främlingar.

När vi talar om boendearrangemang är Goldendoodles mycket anpassningsbara, men de är högenergiska hundar så behöver lite utrymme. Det går bra att ha dem i ett vanligt hem, eftersom de inte är benägna att nypa och tugga, så dina skor och möbler är säkra. (oftast i alla fall)

Men på grund av deras höga energinivåer behöver de cirka 20 eller 30 minuters träning dagligen. Det kan erhållas genom enkla promenader, men Goldendoodles gillar att simma och andra aktiviteter i vattnet.

Medan de är oberoende hundar, bör du inte lämna dem på egen hand under lång tid eftersom de lider av separationsangst vilket i extrema fall kan leda till destruktivt beteende.

Med tanke på att de inte är särskilt högljudda och inte är benägna att skälla och tjuta såvida de inte provoceras är de perfekta för människor som bor i större byggnader med många grannar.

Eftersom de inte hårar så mycket kan Goldendoodles anpassas till olika väderförhållanden. De njuter av varmt väder lika mycket som kallt.

Goldendoodles kräver väldigt lite underhåll vilket gör dem perfekta hundar för människor som har lite mindre fritid. Deras pälsvård består av ganska grundläggande saker: bada, trimning, borsta tänderna och kontrollera öronen.

För vem passar Goldendoodes bra?

Goldendoodles är perfekta för familjer med barn. Deras tillgivna natur gör dem till en perfekt familjehund. Lekfullhet gör dem till en fantastisk första hund som funkar bra tillsammans med barn övriga husdjur.

De är mycket vänliga och lättsamma, vilket gör dem till ett bra val för människor som redan har en eller flera hundar. Eftersom de är mycket benägna att socialisera kommer de att passa direkt i din djurfamilj även om den inte bara innehåller hundar.

Goldendoodles passar bra för aktiva människor på grund av att de gillar att röra på sig. Utöver detta är de mycket aktiva och lekfulla vilket gör dina äventyr roligare.

Eftersom de inte behöver så mycket underhåll och går bra att ha även i lägenhet, blir de bra följeslagare för människor som bor ensamma på mindre platser så länge de inte lämnas ensamma för mycket.

Varför är Goldendoodles så populära?

Goldendoodles blev nyligen extremt populär och det är inte svårt att förstå varför. Med tanke på att de är en hybridhund från två stora raser, tänker många på dem som perfekta husdjur.

Deras lekfulla uppförande och tillgivna natur gör dem extremt älskvärda. Kärleken de visar gentemot sin familj, andra människor och till och med djur gör det enkelt att skapa ett nära band med dem.

Goldendoodles-ägare hävdar ofta att de har ett sätt att uttrycka sin personlighet genom sina ögon. Kombinationen av vänlighet och nyfikenhet kan vara en av de mest unika personligheterna bland andra hundar.

En annan bidragande faktor är deras intelligens. Både pudlar och golden retrievers är högst upp i The Coren-testet, vilket gör Goldendoodles till en av de smartaste designerraserna.

De blir bra följeslagare under någon form av fysisk aktivitet med tanke på att de är mycket atletiska och äventyrliga. Tillsammans med sin kärlek till vatten och simning är de de bästa fyrbenta resepartnerna.

Många väljer Goldendoodles eftersom de är sociala hundar. Det är ingen överraskning eftersom de främst föddes upp som servicehundar. Detta berodde på deras vänliga karaktär och benägenhet att träna, vilket är en avgörande faktor för många när man väljer en hundras.

Varför är Goldendoodles så dyra?

Om du vill köpa Goldendoodles förväntar det dig att det kostar dig mellan 20000 och 30000kr. De flesta hundar som förvärvats från ansedda uppfödare kommer att vara på den dyrare sidan, men varför är Goldendoodles så dyra?

Det finns några faktorer som höjer priset på denna hundras som avelsutgifter, gentestning, medicinska kostnader, valpvård och träning och utgifter som följer med att driva avel.

Eftersom Goldendoodles är en designerras är det mycket mer komplicerat att föda upp det än en renrasig hund. Det tar vanligen uppfödare år att uppnå en härstamning som producerar förutsägbara egenskaper hos sina avkommor som deras lockiga päls.

Uppfödare fokuserar på vissa egenskaper eftersom många köpare vanligtvis vill ha vissa egenskaper hos sin valp, till exempel att de fäller minimalt. Att uppnå detta tar lång tid och är därför en av de viktigaste faktorerna som driver upp priset.

För att få bästa möjliga valpar måste uppfödare skaffa de bästa hundarna för avel. Att förvärva sådana hundar eller avelsrätt är vanligtvis dyrt, vilket ökar priset.

För att se till att deras valpar är de hälsosammaste de kan vara måste uppfödare besöka veterinären regelbundet. Även om de flesta inte riktigt tänker på det, kan detta bli väldigt stora summor.

Dessutom måste uppfödare utföra genetiska tester för ärftliga förhållanden. Detta säger sig själv men genetiska tester är inte billiga och uppfödare betalar för dem ur sin egen ficka.

Valpar kan inte separeras från sina mödrar omedelbart efter födseln, och genom den tiden måste uppfödare ta hand om dem. Mamman gör det mesta av jobbet men uppfödare har också mycket arbete. De måste se till att varje valp matas ordentligt och utvecklas hälsosamt.

Förutom att de flesta uppfödare tar hand om åtminstone den första omgången av vacciner och de är också dyra.

Under denna tid investerar uppfödare också mycket tid för att umgås med valparna för att se till att de inte har någon rädsla som kan uppstå på grund av felaktig socialisering.

Beroende på köpare kan uppfödare också börja med enkel träning för att göra dem rumsrena och det tar också mycket tid.

Förutom tidiga valpvård och avelutgifter finns det också underhåll av anläggningar och medarbetarkostnader. De arbetar flitigt för att se till att valpar växer upp i rent utrymme som uppfyller alla behov som valparna kan ha.

Men om du tycker det är för dyrt finns ju alltid möjligheten att leta efter omplaceringshundar. På så sätt kanske du inte får din valp från en uppfödare och därmed går det inte välja egenskaper som du tycker är viktiga hos din valp. En sak är säker, även om du adopterar din Goldendoodle kommer du att älska dig villkorslöst.

Varför välja en goldendoodle?
Rulla till toppen