Välkommen till Goldendoodles

Jag heter Annika Vallgren och jag har precis skaffat en Goldendoodle valp. Jag skapade den här sidan speciellt för att hjälpa till att introducera Goldendoodle för världen och för att sprida information denna fantastiska blandras. När allt kommer omkring är det inte många som är medvetna om vad Goldendoodle är och hur man bäst tar hand om den här hunden. Så jag försöker hjälpa till att utbilda och intressera människor att lära sig mer om Goldendoodle och om alla typer av hundar.

Först och främst är Goldendoodle faktiskt en designerhundras som är en Golden Retriever korsad med en pudel för att producera en första generationens Goldendoodle-valpar. I vissa fall producerar uppfödare andra generationens Goldendoodles genom att korsa två Goldendoodles. Men det vanligaste sättet är att korsa en Golden Retriever med en pudel eftersom det är lättare för uppfödare att få de bästa egenskaperna från föräldrar genom denna metod.

Eftersom Goldendoodle är en designerhund erkänns den inte av varken den svenska kennelklubben eller American Kennel Club eller så många hundklubbar som en officiell hundras. Men det finns några klubbar som gör att du kan registrera din Goldendoodle.

Men även om det inte är en officiell hundras har Goldendoodle ökat i popularitet sedan den introducerades på 90-talet. Faktum är att det på grund av rasens popularitet är väldigt dyrt för dig att köpa en Goldendoodle-valp från en ansedd uppfödare. Vissa Goldendoodle-valpar kan ha priser runt 50000kr, men du kan förmodligen hitta en bra hund även för lägre pris. Ändå är en Goldendoodle-valp mycket dyr och du kan behöva stå på väntelista om du vill ha en. Och för dem som vill ha en omplaceringshund är det sällsynt att se en Goldendoodle för adoption men du kan ha turen att få en! Om du planerar att skaffa dig en Goldendoodle, rekommenderar jag att du väljer en bra uppfödare som värnar om både tik och valpar. Det är viktigt att inte stödja valpfabriker om man vill ha en lycklig och hälsosam valp.

Den främsta anledningen till att Goldendoodles är så populära är att de är så söta och gosiga. Vissa människor brukar kalla dem nallebjörnar. Det finns dock mer hos en Goldendoodle än det man kan se med blotta ögat. Goldendoodles har päls som vanligtvis är allergivänlig, och dessa hundar tappar vanligtvis inte så mycket som andra raser gör. Du kommer också att älska den utåtriktade och vänliga personligheten hos en Goldendoodle. Det är en kärleksfull och omtänksam hund som älskar att spendera tid med sin familj.

Dessutom är Goldendoodles aktiva arbetshundar som behöver mycket motion och lektid för att vara lyckliga och friska. Så om du vill skaffa en Goldendoodle är det bäst att vara beredd på lek. Du bör erbjuda den mentala och fysiska övningar så att den förblir stimulerad och aktiverad. Se till att du tränar din Goldendoodle också ordentligt eftersom det här är mycket intelligenta hundar som också kan utbildas för att vara servicehundar.

Men det finns några nackdelar med Goldendoodle. Du kan inte förvänta dig att de ska vara vakthundar. Om du blir utsatt för inbrott kommer din Goldendoodle bli bästa vän med rånarna istället. En Goldendoodle passar bättre som familjehund än som vakthund.

Sammantaget är att vara Goldendoodle-matte eller husse ett stort ansvar som kräver pengar, inte bara för inköp av hunden, utan också för dess speciella behov som försäkring, vård, mat, leksaker och pälsvård. Du måste också ha tid i ditt schema för att tillgodise en Goldendoodles-behov av träning och lek.

Ändå finns det många olika frågor som behöver besvaras och saker som måste läras inte bara när det gäller Goldendoodle utan också till andra hundraser i allmänhet.

Så i det avseendet har jag också gjort det till en punkt att svara på grundläggande frågor inte bara om Goldendoodles utan också om att ta hand om hundar i allmänhet. Detta inkluderar de bästa sätten för dig att leka med din hund, det rätta sättet att träna din hund och de bästa sätten för dig att tänka på ett bra namn för din hund. När allt kommer omkring liknar Goldendoodles fortfarande andra hundraser när det gäller grunderna. Och om du tar hand om en Goldendoodle eller en annan hundras, kommer du att upptäcka att du måste lära dig vissa grunder för att bli en framgångsrik husse eller matte.

Omställningen med att bli en husse eller matte till en Goldendoodle eller till en hund i största allmänhet är aldrig lätt, men vi kan alla vara överens om att det är en lönande omställning i form av all den kärlek man får tillbaka från en hund. Men vi måste veta hur vi ska göra om vi vill att våra håriga vänner ska vara lika glada och lika friska som vi är. Jag uppmanar dig att njuta av denna resa av hela ditt hjärta och att älska dina hundar som om de vore dina egna barn.

Rulla till toppen